torstai 24. toukokuuta 2012

Louis Vuitton on Suomessa halpaa

Kauppalehti to 24.5.2012

Päivän Kauppalehdessä (24.5.2012) oli juttu Louis Vuittonin Suomen liikkeestä. Kauppa käy ja tulosta syntyy. Liikehän on Suomen komeimmalla paikalla ja hiljattain laajennettukin. Uutisessa oli lähes yllättävä pikku-tieto: liike tuotti ensimmäisenä vuonna tappiota. Luin hiljattain eräästä kirjasta että Vuittonin yksikään Kiinaan perustama liike ei ole tuottanut tappiota edes aloitusvuonna. Se on kova saavutus.

Toimittaja Mia Jouslehdon artikkeli oli asiallinen ja siinä pikaisesti viitattiin venäläisturisteihin yhtenä myynnintekijänä.

Suomessa ei käytetä kovin paljoa luksuslaukkuja. Valitettavasti. Miten siis Vuittonin myymälä voi tahkota hurjaa tulosta? Selityksenä ovat tosiaan turistit. Aasiassa ja Venäjällä on Euroopasta tuotaville laukuille, niin käsi- kuin matkalaukuille kovia tuontitulleja. Esimerkiksi Thaimaan tulli on 39,1 prosenttia ja lisäksi ALV 7 prosenttia. Toki tullien prosentit vaihtelevat maittain mutta ne ovat korkeita idässä kautta linjan. Jos törmäät Thaimaassa halpoihin merkkilaukkuihin, ne eivät ole aitoja. Hintaero on niin suuri Eurooppaan verrattuna että ne thaimaalaiset jotka matkustavat Eurooppaan ottavat ystäviltään tilauksia vastaan lähtiessään ja ostavat täältä luksusliikkeistä laukkuja vietäväksi kotimaihinsa. Jotkut jopa ostavat Vuittonin suosituimpia malleja varmuuden vuoksi mukaansa ja trokaavat ne sitten kotimaassaan. Ja Helsingissä käy nykyisin paljon aasialaisia ja venäläisiä turisteja.

Mistä sitten kannattaa ostaa Louis Vuittonin laukku? Monesti kuulee väitettävän, että Suomessa kaikki on niin kallista että kannattaa ostella kaikki ulkomailta. Ei kannata ainakaan Aasiasta. Ainakin premium- ja luksuslaukut ovat selkeästi kalliimpia. Kannattaa tutkia jo kotimaassa niiden mallien hinnat joista on kiinnostunut ja verrata niitä ulkomailla. Usein hämmästyy. Hiljattain vaimoni osti Stockmannilta Burberryn nahkalaukun ja kun Hong Kongissa Burberryn myymälässä näimme samanlaisen, kysyimme hintaa. Hinta oli Suomessa noin 15% halvempi.

Muistakaa myös, että esimerkiksi Vuittonin laukut myydään vain ja ainoastaan Louis Vuittonin omista myymälöistä tai aivan huipputavarataloista, ei pienistä laukkuliikkeistä tai outleteista. Niissä on piraatteja. Vaikka opas kuinka vakuuttaisi että tässä outletissä on aitoa tavaraa niin se on piraattia. Halpa laukku Aasiassa ei ole aito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti