maanantai 14. toukokuuta 2012

Lloyd Darian nahkakengät ja uusien kenkien hoito


Lloyd Darian nahkakengät ja uusien kenkien hoito
Ostin Saksalaisen Lloyd-merkin Darian-malliset nahkakengät Itäkeskuksen Stockmannilta. Kumipohja, siksi edullinen hinta laatukengistä: 119,-

Myyjä neuvoi laittamaan heti nahalle käsittelyainetta jotta nahka hieman pehmenee, tämä vähentää päällisen ruttaantumista. Ostin Wolyn kenkälankkia koska se oli viimekerralla loppunut ja lankkasin kengät heti kotona. Ihan totta, kyllä se vähän auttaa. Kengän nahka on päältä hieman pehmeämpi ja askellettaessa rypyttyvä osa menee pehmeämmäksi aalloksi kuin myymälässä.
 
Myyjä kertoi, että vuosia aikaisemmin oli ilmiö, että purettaessa miesten nahkakenkiä pakkauksista hyllyyn, käsiin tuli aina mustaa kengistä koska nahassa oli tehtaalla laitettuja hoitoaineita. Nykyisin ei tule mustaa käsiin, kengissä ei ole enää valmiita hoitoaineita vaan kuluttajan kannattaa laittaa ne varsinkin parempiin kenkiin itse heti, ennen käyttöä. Silikoonisienestä ei ole mitään apua tähän asiaan: silikoonisieni on tarkoitettu siihen että sipaistaan kenkä nopeasti kiiltäväksi silloin kun kenkä on likainen eikä sitä ehditä lankata.

Uudet Lloydit ovat olleet nyt päivän jalassa, vasta konttorissa sisällä. Aikomukseni on ajaa ne pehmeästi sisään ennen liikematkaa jota varten ne on ostettu. Joskus on käynyt niinkin että tuhannenuudet kengät ovat lähtiessään hiertäneet vesirakkulan jo Helsinki-Vantaalla ja sehän ei ole mitenkään miellyttävää. Kaupassa nekin tuntuivat silloin hyvältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti