perjantai 11. toukokuuta 2012

Design a Bag - APLF



Design a Bag - APLF      

Maaliskuussa 2012 Hong Kongissa oli Fashion Access-laukkumessut. Asia Pacific Leather Fair järjestää kahdesti vuodessa Fashion Access-messut Hong Kongin messukeskuksessa. Paikalle tähän valtavaan messukeskukseen hyökkää laukkualan ammattilaisia pitkin maailmaa. Näkyvyys kilpailussa on hyvää PR:ää nuorille suunnittelijoille. 


Jokavuotisen Design-a-Bag-kilpailun palkituissa oli tällä kertaa myös kaksi eestiläistä joten palkintosijoja meni maantieteellisesti jo varsin lähelle. Miksei ensi vuonna palkittujen joukossa voisi olla suomalaisiakin? Ainakin toissa vuonna Suomesta on lähetetty kisaan kilpailutyö/töitä.

Joka kerta messuilla käydessämme katsomme palkitut läpi. Laukuista on todella hyvät kuvat ja selitykset koska useimmiten niihin liittyy myös  joku uudenlainen funktionaalisuus. Monesti kuitenkin tuntuu, että on sorruttu ihmeellisiin kikkailuihin tyyliin “laukku käytetyistä autonrenkaista”. Käytännön arki tuntuu usein puuttuvan jopa palkituista töistä, on lähdetty hakemaan “uutta” ja persoonallisuutta vähän liian kaukaa hyvin monimutkaisilla rakenteilla ja kummallisilla materiaaleilla. Materiaalit, rakenne tai hyvin rajattu käyttötarkoitus tai jopa pelkkä ulkonäkö ja kantamisen kuviteltu epämukavuus aiheuttavat sen että harva malleista kuitenkaan pääsee valmistukseen, ne jäävät kuriositeeteiksi ja suunnittelukilpailun silmäkarkeiksi. Vuosien varrella on nähty niin monimutkaisia laukkuja ja erikoisia origami-taittelutehtäviä että niiden mukana pitäisi olla käyttöohjeet eikä niitä voi myydä kaupassa ilman myyjän opastusta. Mutta upeita ja mielenkiintoisia luomuksia joka vuosi.




Lisätietoja kilpailun linkistä, tosin tähän hätään ei löytynyt kuin tämän vuoden jo päättyneen kierroksen info mutta jos asia kiinnostaa, kannattaa saittia seurailla.
http://www.designaccess-fa.com/





Lisää kuvia messuilta ja suunnittelukilpailusta sekä palkintogaalasta Asia Pacific Leather Fair:in virallisten sivujen albumeissa: http://apps.ubmasia.com/files/default.aspx?aid=1870



 


Lisätietoja itse messuista: http://www.fashionaccess.aplf.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti