tiistai 24. heinäkuuta 2012

Lane Crawford - Huippuluokan tavaratalo






Lane Crawford on Hong Kongilainen tavarataloketju jonka liikkeet ovat hämmästyttävän upeita. Tilan käyttö on Hong Kongin shokeeraavan kalliilla huippupaikoilla on tuhlailevaa, kenkäosastolla saattaa olla kenkäpari per neliö ja laukkutelineessä yksi laukku koko pöydällä. Tilavat ja korkeat salit on paikoin sisustettu jopa niin huippumodernisti että unohtaa olevansa tavaratalossa. Sisutus vie huomion tuotteilta.


Hiljattain Hong Kongin matkallamme kävimme pari kertaa Kowloonin puolen Canton Roadin myymälässä joka on hengästyttävä. Pistäytyimme kerran myös Pacific Place-ostoskeskuksessa Admiraltyssä ja sieltä kuvamme. Kuvissa ovat näyteikkunat ostoskeskukseen sisälle. Ja logo on lainassa Wikipediasta. Tavarataloissahan ei saisi kuvata, siksi en kuvannut itse liikkeessä.

Lane Crawford perustettiin alunperin vuonna 1850 jolloin kaksi skottia laittoi pystyyn kojun Hong Kongin saaren Des Voeux-kadulle. Skottien nimet olivat Thomas Ash Lane ja Ninian Crawford. Koju menestyi ja 1900-luvun alkupuolella yhtiöllä oli liikkeet jo peräti Kiinan puolella Kanttonissa ja Shanghaissa ja jopa Japanin Kobessa. Nykyisin myymälät ovat Hong Kongin huippupaikoilla ja lisäksi Kiinassa Pekingissä.

Tavaratalon pakahduttavan upeita sisätiloja on vaikea kuvailla menemättä kliseiseksi mutta onneksi tavaratalon saitilta löytyy muutama kuva myymälöiden sisätiloista. Ja Wikipediassa on lisää sisäkuvia. Liikkeiden valikoima on korkealuokkaista, pääosin eurooppalaista ja muuta länsimaista designia ja bränditaravaa. 


Jos sinua kiinnostaa luksus tai myymälöiden sisustus tai yleensä vain tykkäät kulkea hienoissa mestoissa ja katsella hienoja tavaroita, mene Lane Crawfordille kun seuraavaksi käyt Hong Kongissa. Sen jälkeen ei oikein mikään muu tavaratalo tunnu enää miltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti